НУТРИЦИОЛОГ консультант
Тематичний план курсу
Загальна тривалість: 396 навчальних годин
ОНЛАЙН
Вступ до нутриціології. Основні принципи харчування:
- Значення нутриціології для здоров'я.
- Історія інтегративної медицини.
- Основи балансу харчування і режим харчування.
- Осмислене харчування.

Харчування та його роль у здоров'ї:
- Вплив харчування на фізичне і психічне здоров'я.
- Роль різних типів їжі.
- Натуральні та штучні добавки.
- Читання маркування продуктів.

Вода:
- Роль води в організмі.
- Гідратація та її значення.

Макро- та мікроелементи (2 лекції):
- Важливість макро- та мікроелементів.
- Джерела і наслідки дефіциту чи надлишку.

Вітаміни (2 лекції):
- Жиророзчинні та водорозчинні вітаміни.

Білки:
- Роль і джерела білків.

Вуглеводи:
- Прості та складні вуглеводи.

Жири:
- Ненасичені та насичені жири.

Антиоксиданти та окислювальний стрес:
- Джерела антиоксидантів.

Анатомія і фізіологія ШКТ:
- Основні структури та функції ШКТ.

Анатомія і фізіологія нервової системи.

Анатомія і фізіологія ендокринної та репродуктивної систем (2 лекції).

Анатомія і фізіологія кістково-м'язової системи.

Анатомія і фізіологія серцево-судинної і дихальної систем.

Анатомія і фізіологія видільної системи.

Анатомія і фізіологія імунної системи.

Обмін речовин та енергії.

Детоксикація організму.

Емпатія в нутриціології:
- Емпатія під час консультацій.

Мікробіом та його значення.

Біологічно активні добавки (БАД).

Огляд дієт:
- Популярні дієти, їх плюси і мінуси.

Практика і стажування:
- Ведення харчових щоденників.
- Щомісячний розбір кейсів.
МОДУЛЬ 2: Розшифровка лабораторних аналізів
Мета модуля
Надати базові знання про важливість здорового харчування для підтримання фізичного та психічного благополуччя. Слухачі ознайомляться з основними принципами нутриціології, роллю харчових компонентів в організмі, факторами, що впливають на ефективність харчування. Особлива увага приділяється мікробіомі та використанню біологічно активних добавок (БАД). Завдяки отриманим знанням студенти зможуть консультувати з питань харчування та покращення якості життя.
МОДУЛЬ 1: Основи нутриціології
План занять:
Мета модуля
Освоїти методики розшифровки лабораторних аналізів для оцінки здоров'я пацієнта та розробки рекомендацій з харчування.
План занять:
1. Вступ до лабораторної діагностики.
2. Загальний аналіз крові.
3. Копрограма та загальний аналіз сечі.
4. Обмін заліза і білірубіну.
5. Біохімічний аналіз крові (2 заняття).
6. Маркери запалення та функція щитовидної залози.
МОДУЛЬ 3: Спеціалізована нутриціологія
Мета модуля
Розуміння впливу харчування на розвиток хвороб та методи дієтотерапії для пацієнтів із захворюваннями.
План занять:
1. Нутриціологія жіночого та чоловічого здоров'я.
2. Харчування під час менопаузи.
3. Харчування для підтримки чоловічого здоров'я.
4. Харчування для активного життя.
5. Харчування і репродуктивне здоров'я.
6. Харчування під час вагітності.
7. Нутриціологія при патологіях щитовидної залози.
8. Нутриціологія при хронічному стресі.
9. Нутриціологія при серцево-судинних захворюваннях.
10. Нутриціологія при інсулінорезистентності.
11. Нутриціологія при метаболічному синдромі та діабеті.
12. Нутриціологія при патологіях сечовидільної системи.
13. Нутриціологія при онкопатологіях.
14. Нутриціологія при захворюваннях нервової системи.
15. Нутриціологія при алергіях та харчових непереносимостях.
16. Нутриціологія при інфекціях і після COVID-19.
17. Нутриціологія при аутоімунних захворюваннях.
18. Нутриціологія при обмінних порушеннях.
19. Анти-ейдж нутриціологія.
МОДУЛЬ 4: Дитяча нутриціологія
Мета модуля
Навчання основам здорового харчування дітей з урахуванням їх вікових особливостей.
План занять:
1. Основи дитячого харчування та розвитку.
2. Мікро- і макроелементи в дитячому раціоні.
3. Як працювати із залежністю від цукру.
4. Надмірна вага у дітей.
5. Харчування при атопічному дерматиті.
6. Харчування дітей з РАС.
7. Корекція харчової неофобії.
Є питання?
Ми відповімо вам прямо сьогодні
Made on
Tilda